Linnavalitsus varjab Järvesalu lepingut

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu
Vello Järvesalu Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus keeldub näitamast lepingut, mille alusel maksti Estonia kohtu alla antud eelmisele juhatajale 619 319 krooni, pidades avalikustamist ärisaladuse kahjustamiseks.


Pärnu Postimees soovis tutvuda Järvesalu teenistuslepingu punktidega, mis puudutavad kasutamata puhkuse ülekandmist ja juhatuse liikme tagasikutsumisel makstavaid hüvitisi. Meie andmetel on eri linnafirmade juhtide teenistuslepingutes sellised küsimused lahendatud erinevalt ning Pärnu linnapea Toomas Kivimägi on lehele öelnud, et leping sisaldab punkte, mille järgi hiigelsummat maksma ei peaks.



Vältimaks spekulatsioone lepingu tõlgendamise ümber, oleks oluline lepingupunktid, mille põhjal taastusravikeskus Estonia tegi rohkem kui miljonikroonise väljamakse, avalikustada. Tunnistades Järvesalu kehtivuse kaotanud teenistuslepingu asutusesiseseks teabeks, jätab Pärnu linn Estonia omanikuna võimaluse väljamakse suhtes seisukoht kujundada üksnes piiratud arvule inimestele ja palub neid usaldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles