Peeter Multram: Viga tahab parandamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Kuuse tänava pikendusel promenaadil asuvas basseinis on püsti Pärnu linna logoga tulp, millele on jäädvustatud Pärnu suuremate uputuste daatumid. 1967. aastat puudutavad andmed on valed!


Tulbal on kirjas 6. august 1967, aga sel päeval ei olnud mingit suurt uputust. Elasin tollal staadioni taga Papli tänaval ja tean seetõttu täpselt, et suur uputus oli 18. oktoobril 1967.



6. augustil 1967 oli kogu Eestis torm, läänekaare tuul murdis palju metsa ja tõstis vett, kuid Pärnule see ohtu ei kujutanud. Selliseid väiksemaid veetõuse, mis uputasid Papli tänavat Side tänava poolsel lõigul, oli küll. Ja see oli päris tavaline.



Mul on foto tollasest, 1967. aasta uputusest Pärnu Kommunistist. Fotol on Tammsaare puiestee ja Side tänava ristmik ning tekst: ”Pärnu veetaseme rekord 1967. aasta 18. oktoobrist, kui vesi tõusis 253 sentimeetrit üle tavalise taseme”. Foto autor on Andres Mets.



Nii tuleks rannas promenaadil mõõdik-tulbal teha parandus: 18.10.1967. Veidi väiksem uputus oli 2. novembril 1969.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles