Järvesalu jätkamine volinikuna valab õli tulle

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna Pärnu piirkonna juht Jane Mets on skandaalse lõpparve saanud parteikaaslase Vello Järvesalu (vasakul) linnavolinikuks sobivuse asjus kidakeelne.
Reformierakonna Pärnu piirkonna juht Jane Mets on skandaalse lõpparve saanud parteikaaslase Vello Järvesalu (vasakul) linnavolinikuks sobivuse asjus kidakeelne. Foto: Urmas Luik

Estonia juhataja kohalt asutuse eelmisele juhile Vello Järvesalule kopsaka lõpparve määramise eest turundusjuhiks tagandatud Maarika Koch ei maksnud ligi 800 000 krooni oma väitel iseenese tarkusest, vaid pärast konsulteerimist nõukogu liikme Jane Metsa ja õigusbürooga.


“Loomulikult ei teinud ma seda omast peast,” ütles linnale kuuluva sanatooriumi hüvitiseskandaali kistud ja linnavõimu silmis kopsaka lõpparve maksmises süüdlaseks jäänud Koch.



Sattus poliitilisse mängu


Pärast Järvesalule lõpparve maksmist Estonia juhi kohalt turundusjuhi ametipostile tagandatud Koch kinnitas, et ta konsulteeris enne Järvesalule 783 947 krooni maksmise otsust Estonia nõukogu liikme Jane Metsa ja advokaadibüroo Munga juristidega ja maksis summa välja alles pärast neilt saadud nõuandeid.



Koch on juhtunus pettunud. “Võimumängud käivad üle minu pea,” tunnistas ta. “Olen püüdnud seni neist võimalikult kaugele hoida. Nüüd lasin ennast neisse kiskuda ja jäin süüdlaseks. Mul on kahju, et asi on inetuks kiskunud ja Estonial on nüüd halb märk küljes.”



Järvesalu on pärast Estonia rahaskandaali endiselt Pärnu linnavolikogu liige. Pärnu võimuliitu kuuluvas Reformierakonnas tekitab erakonnakaaslase volikogu saalis istumine pingeid.



Reformierakonna Pärnu piirkonna juhi ja Pärnu abilinnapea Jane Metsa väitel on partei piirkonna juhatuse liikmed Järvesalu linnavolikogu liikmeks sobivuse suhtes eri arvamusel. “Minulgi on oma seisukoht, aga ma ei taha sellest praegu rääkida,“ ütles Mets, kelle sõnutsi pole juhatus paaril viimasel nädalal koos käinud ega seda juhtumit ametlikult arutatud.



Reformipartei Pärnu piirkonna juht märkis, et ega erakonnakaaslased saagi Järvesalu volikogu liikmeks olemist otse mõjutada. „Kedagi ei saa sundida volikogu liikme kohast loobuma. See on iga inimese enda teha,“ lausus Mets.



Üleeilsel Keskerakonna Pärnu piirkonna aastakoosolekul soovitas Pärnu eelmine linnapea Mart Viisitamm oma kõnes uuel linnapeal Toomas Kivimägil Reformierakond Estonias juhtunu pärast võimukoalitsioonist välja arvata.



Viisitamm jagab nõu


“Kindlasti ei saa eetiliseks pidada seda, kuidas käituti taastusravikeskuse Estonia uue juhatajaga. Kõigepealt käskis üks nõukogu liige, kes väidetavalt on reformierakondlane, Järvesalule hüvitise üle kanda. Ja kui hiljem Kivimägiga probleemid tekkisid, tehti Reformierakonnas imestusest suured silmad ja kogu süü veeretati südamerahuga uue juhataja kaela,” rääkis Viisitamm.



„Selline teguviis peaks pälvima koalitsioonipartnerite pahameele ja nagu olen kuulnud, nii mõneski koalitsiooni volinikus on sellised tunded ärganud,” lisas ta.



Viisitamme arvates pole mõtet loota, et Reformierakond Järvesalule hüvitisemaksmise skandaali järel end parandab.



“Reformierakond valetab pidevalt, nii näiteks väitvat Jane Mets, et ta ei olnud linna finantsprobleemidest teadlik. Tegelikkuses oli ta linna rahaasjadest niisama hästi informeeritud kui rahandusosakonna juhataja,” märkis Viisitamm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles