Pärnu haigla kutsub vaktsineerima

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haiglas kasutatakse vaktsiini Celvapan (Baxter), vaktsineerimine on riskirühmale tasuta.
Pärnu haiglas kasutatakse vaktsiini Celvapan (Baxter), vaktsineerimine on riskirühmale tasuta. Foto: Liis Treimann/Postimees

Pärnu haigla saatis eile välja SMSid, millega kutsuti kõiki haiglas arvel rasedaid ja hiljuti sünnitanud naisi vaktsineerima end uut tüüpi gripi A/H1N1 vastu.


Lapseootel naisi, kes on end Pärnu haiglas rasedana arvele võtnud, samuti viimase poole aasta jooksul sünnitanud naisi, juhul kui neid ei ole raseduse ajal juba vaktsineeritud, on plaanis vaktsineerima hakata alates eelolevast esmaspäevast, andis teada Pärnu haigla ravijuht Veiko Vahula.



“Saatsime SMSi kõigile meil arvel rasedatele ja sünnitusjärgsetele naistele, kes meile on usaldanud oma mobiiltelefoni numbri,” täpsustas Vahula.



Muudes raviasutustes arvel rasedad peaksid vaktsineerimissooviga minema sinna.



Vaktsineerimiseks palub Pärnu haigla soovijatel registreeruda telefonil 447 3532. Sel numbril võivad helistada needki naised, kes veel ei oska enda kaitsesüstimise suhtes seisukohta võtta, sest märgitud numbril helistades saab kokku leppida täpse aja ja koha nõustamiseks ning nõusoleku korral vaktsineerimiseks.



Kuna vaktsineerimine on Eesti Vabariigis vabatahtlik, ei rakendata kohustuslikku kaitsesüstimist. Vaktsineerimine on rasedatele ja hiljuti sünnitanud naistele tasuta. Pärnu haiglas kasutatakse vaktsiini Celvapan (Baxter).



Et iga lapseootel naine saaks rahulikult kaaluda oma otsust, kas vaktsineerida või ei, on haigla koostanud infomaterjali uut tüüpi gripi kohta, samuti sellevastase immuniseerimise kohta. See teave on haigla kodulehel.



“Et vaktsineerimine kulgeks ladusalt, palume kõigil vaktsineerimisest huvitatutel teha infomaterjali abil ära kodutöö põhimõttelise seisukoha kujundamiseks, vajadusel otsida lisainfot, pidada nõu pereringis,” soovitas Vahula. “Vaktsineerimise soovi korral toimub lõplik nõustamine juba arsti vastuvõtul või sünnitusjärgses palatis.”



Kõigil vaktsineerimiseks soovi avaldanutel palutakse haiglas enne kaitsesüstimist allkirjastada nõusoleku vormi, nendegi tekstid on üleval haigla kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles