Järvesalu peab kohtu ette astuma veebruaris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu pole end ettevõtte vara omastamises süüdi tunnistanud.
Vello Järvesalu pole end ettevõtte vara omastamises süüdi tunnistanud. Foto: Henn Soodla

Mitmes ametialases kuriteos süüdistataval AS Taastusravikeskus Estonia juhatuse endisel liikmel Vello Järvesalul tuleb kohtu ette astuda järgmise aasta veebruaris.


Järvesalu ja tema väidetava kuriteokaaslase Raivo Fridolini süüasjas toimub Pärnu maakohtus eelistung 18. veebruaril. Siis on osalistel võimalik esitada taotlusi ja kohus paneb paika protsessi algusaja.



Kriminaalasja raames esitas prokuratuur Järvesalule (56) süüdistuse omastamises, dokumendi võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises.



Süüdistuse kohaselt kasutas Järvesalu ettevõtte vara enda huvides, korraldades alates 2007. aasta suvest isiklike kulutuste tasumise äriühingu vara eest kokku ligi 52 000 krooni ulatuses. Muuhulgas võltsis mees kaht arvet, mille esitas hiljem taastusravila raamatupidamisele.



Veel süüdistatakse Järvesalu selles, et tema eestvedamisel pani Estonia basseini- ja saunakompleksis ehitustöid teostanud AS Oma Ehitaja projektijuht Raivo Fridolin (53) toime omastamise. Nimelt kanti ajavahemikul 2007. aasta oktoobrist kuni mullu maini ehitusfirma kuludesse üle 780 000 krooni, mida esitati kui Estonia ehitustöödeks kulunud raha, kuid millel tegelikult taastusravilaga seos puudus. Uurimisel selgus, et tegemist oli hoopis Järvesalu tuttavale kuuluva maja renoveerimiseks kulunud vahenditega.



Fridolinile esitas prokuratuur süüdistuse omastamises, sest ta pööras temale usaldatud AS Oma Ehitaja vara ebaseaduslikult kolmanda isiku ehk Järvesalu kasuks.



Karistusseadustik näeb suures ulatuses omastamise eest rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse, dokumendi võltsimise eest rahalise karistuse ning võltsitud dokumendi kasutamise eest rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.



Politsei pidas Pärnu linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni endise juhi Järvesalu kaheks päevaks kinni mullu oktoobris, kuid tema vahi alla võtmist prokuratuur ei taotlenud.



Detsembri alguses esitas prokuratuur Järvesalule täpsustatud kahtlustuse. Järvesalu ise on väitnud, et ei ole seadust rikkunud.



Hiljem taandas taastusravikeskuse Estonia nõukogu Järvesalu juhatuse liikme ametikohalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles