Uus kogus seagripi vaktsiini jõudis Eestisse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Eestisse saabus uus kogus vaktsiini ja alates homsest saab doosid kätte tervisekaitseinspektsiooni maakondlikest talitustest.


Vaktsineerimise riskirühma kuuluvad inimesed peavad ühendust võtma oma perearstiga, et saada täpsemat informatsiooni vaktsineerimise korraldamise kohta, teatas sotsiaalministeerium.



Riskirühma kuuluvatel inimestel on suurem oht grippi haigestuda ning selle tagajärjel raskete ja ohtlike haigusvormide tekkeks.



Vaktsineerimise riskirühma kuuluvad lapseootel naised, naised kuni 6 kuud pärast sünnitust, lapsed vanuses 6-24 kuud, tervishoiutöötajad, kes on otseses kokkupuutes patsientidega, Tartu ülikooli arstiteaduskonna, Tallinna ja Tartu tervishoiu kõrgkoolide arstipõhiõppe ja õepõhiõppe üliõpilased, kes ajutiselt asendavad ja abistavad tervishoiuteenuse osutajaid ning osalevad vaktsineerimisprotsessis, piirivalve lennusalga ambulantslende teostavad töötajad, hoolekandeasutuste ja avahoolduse töötajad ning koduõenduse töötajad, kes on otseses kokkupuutes patsientidega, farmatseudid ja proviisorid ning lapsed ja täiskasvanud, kes põevad raskeid või kroonilisi haigusi.



Vaktsineerimine on Eesti Vabariigis vabatahtlik, kohustuslikku kaitsesüstimist ei rakendata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles