Varsti on käes aeg elektrilepinguid uuendada

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrinäit.
Elektrinäit. Foto: Toomas Huik

Paljudes kodudes hakkavad senised elektrilepingud lõpu poole tüürima ja kaubanduskeskustes näeb üha sagedamini uusi kliente enda poole meelitavaid elektrimüüjate esindajaid.

“Üheaastased elektrilepingud kaotavad aasta lõpus kehtivuse, mistõttu peaksid tarbijad juba sügisel otsustama, millistel tingimustel ja kellega uus leping sõlmida,” rääkis elektripakettide võrdlusportaali Energiaturg.ee juhtiv analüütik Pirmin Tamm. “Aasta lõpu lähenedes muutuvad aktiivsemaks elektrimüüjad, kes võitlevad oma turuosa eest, kuid seejuures peaksidki tarbijate valikud rohkem kui saja elektripaketi seas olema teadlikud.”

Tamm soovitas kõige lihtsama esimese sammuna inimestel kontrollida oma lepingu kehtivust, et selle lõppemisel olukorda ise juhtida, mitte hiljem avastada, et müüja on nüüd juba turuolukorras kallima elektrihinnaga lepingu automaatselt pikendanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles