Mahetoodete konkursil sai kiita Vändra leibki

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra leib. Foto on illustreeriv.
Vändra leib. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti vabaõhumuuseumis toimunud leivapäeval, kus selgus tänavune Eesti parim mahetootja, pälvis tunnustuse ka osaühing Vändra Ökopagar.

Pärnumaa leivatootja märgiti konkursil ära musta leiva ja maheda küüslauguleiva heade pakendilahenduste eest.

Eesti tänavuseks parimaks mahetootjaks valiti Kiltsimäe talu Harjumaal ja parimaks mahetooteks Tammejuure talu öko-kanepiõli.

Veel märgiti konkursil ära osaühingu Kulinaaria mahe õuna-rukkivaht mahe-valmistoidu turuletoomise eest, osaühingu Loodusvägi mahedad mustika-ingveri küpsised hea tootearendustegevuse eest; FIE Edgar Koltsi ebaküdoonia-kõrvitsa krõps hea tooraine valiku ja uudse tehnoloogia eest.

Tootjakonkursil kandideeris seitse mahetootjat üle Eesti, tootekonkursile esitati 27 toodet. Parima tootja ja toote valisid välja erialaspetsialistidest koosnevad hindamiskomisjonid.

Konkursid korraldas põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti mahepõllumajanduse sihtasutus koostöös mahepõllumajanduse koostöökoguga. Parima mahetoote valimisel tehti koostööd Eesti kulinaaria instituudiga.

Parimat mahetootjat ja -toodet valiti neljandat korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles