Raeküla kool pidas viienda kooliolümpia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Raeküla kooli viies kooliolümpia oli hoopis teistsugune kui eelmised, sest õpilased korraldasid selle ise.

Võisteldi  kuuel alal. Seekord osalesid olümpial loomad (sebrad, lõvid, rebased, karud, ahvid, kassid) ja linnud. Päev algas sportlaste ühise vandega ausalt võistelda, järgnes kohtunike vanne, milles nad lubasid, et ei peta võistlejaid. Seejärel süüdati olümpiatuli. Olümpialipu all marssisid osavõtjad kooli juurest staadionile, kus kuulutati olümpiamängud avatuks.

Kõik võistkonnad eesotsas kassidega tegid staadionil oma loomale või linnule omases stiilis soojendusringi. Iga ala jaoks oli aega 15 minutit. Võistlused olid  väga lahedad, kõige rohkem meeldis köievedu. Osalejad olid heatujulised ja rahulikud, paljud elasid oma võistkonnale kaasa. Eriti palju nalja sai esimeste ja teiste klassidega, sest mõnele ei jäänud reeglid meelde, mõni oli aga nii innukas, et kotisjooksus lausa kukkus.  

Kõige vahvam oli karude võistkond, sest neil olid ilmekad kostüümid ja nad elasid oma rolli sisse. Ka lõvid olid väga põnevad.

Päeva lõpus autasustati parimaid ja söödi kringlit. Kõik jäid päevaga väga rahule: ilm oli ilus, seltskond meeldiv ja juhtus palju toredat.

Osalejate arvamustest jäid kõrva niisugused: „kõige rohkem meeldis sidrunimäng ja sauna võrkpall“,  „kringel oli väga maitsev“, „mõne võistluse isegi võitsime, see oli lahe“, „hea sportlik üritus – karjumine, pasunapuhumine“, „see oli kõige lahedam päev“, „huvitav oli võistelda kotkaste ja kanadega“,  „kohtunikud olid väga toredad, nad selgitasid, kuidas mäng käib“, „kõige vahvamad loomad olid  koerad, kassid, lõvid ja jänesed“, „tantsimine ja aeroobika olid väga lõbusad“, „ülesanded olid suhteliselt kerged“.

Kohtunikel – 9. klassi õpilastel – oli tihe tööpäev, sest peale punktide lugemise tuli staadion  koristada. Kõigil oli tegemist, keegi ei istunud niisama ja kogu kool ootab juba järgmist kooliolümpiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles