Rein Randver: Kuni su küla veel elab, elad sina ka

Rein Randver
, riigikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Randver.
Rein Randver. Foto: PP

Mõneti võib öelda, et Eesti elab praegu hästi, sest meie riigieelarvest tervelt 20 protsenti moodustab Euroopa Liidu raha. Paljuski on nende summadega tulekahjusid kustutatud: oleme renoveerinud hooneid, suunanud euroraha tervishoiu- ja sotsiaalsüsteemi, rajanud teid.

Samal ajal pole me valmistunud ajaks, mil euroliidu toetussummad vähenevad või hoopis lõpevad. Kuidas tuleme edaspidi toime kord loodu korrashoidmise ja säilitamisega? Kas suudame parandada robotlüpsiseadmeid, kui need aja möödudes üles ütlevad? Selliseid küsimusi on kümneid.

Põllumajanduse ja maaelu kohta on järgmisel aastal algava planeerimisperioodi mõtted kirjas maaelu arengukavas (MAK), mille järgi on põllumajandustootmises otsustav roll kanda keskmistel ja suurtel ettevõtetel. Näiteks 2010. aastal oli selliseid ettevõtteid 2550, kes ühtlasi on teinud pidevalt investeeringuid. Seega tuleks varasemaga võrreldavaid summasid silmas pidada ka uues investeeringutoetuse meetmes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles