Raudteekavandajate ette kerkib inimese mure

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edelarudtee hommikuse rongiga sõidab enamik inimesi Pärnu ja Tallinna vahel tööle või kooli. Pildil on Viluvere jaam Vändra vallas.
Edelarudtee hommikuse rongiga sõidab enamik inimesi Pärnu ja Tallinna vahel tööle või kooli. Pildil on Viluvere jaam Vändra vallas. Foto: Ants Liigus

Sohlust Iklani võtavad inimesed ühs enam jutuks tulevikuraudtee Rail Balticu, mille kohta avalikud arutelud algavad küll tulevas kuus, kuid võimalike trassikoridoride kaardid ripuvad vallamajades ja on kodulehtedele uurimiseks üles riputatud.

Punane lai joon jõuab Raplamaalt üle Pärnumaa piiri, jookseb läbi Vändra, Halinga, Are, Sauga valla, põikab Pärnusse ja joonistub taas Paikuse, Surju, Tahkuranna ja Häädemeeste valda poolitades, kuni jõuab Läti piirini.

Eestis on Rail Balticu pikkus 230 kilomeetrit, riikidevaheline kokkulepe peab olema saavutatud 2016. aasta alguseks. Siis saaksid rongid hakata liikuma raudteel Tallinnast Leedu-Poola piirini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles