Töötud võivad saada retseptiravimeid tasuta

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasuta võivad töötud apteegist koju viia nii kuu kui kas või poole aasta jagu ravimeid, andis teada Port Arturi apteegi farmatseut Liivi Laan.
Tasuta võivad töötud apteegist koju viia nii kuu kui kas või poole aasta jagu ravimeid, andis teada Port Arturi apteegi farmatseut Liivi Laan. Foto: Ants Liigus

Pärnus maaliinide bussijaama ja töötukassa lähedal asuva Port Arturi kaubanduskeskuse apteek osaleb heategevuskampaanias, mis annab töötutele võimaluse retseptiravimeid tasuta saada.


Nimelt on ravimitootjate liit koostöös Magnumi ja Apotheka apteekidega enne jõule käima lükanud pool aastat kestva kampaania, mille käigus võimaldatakse ravikindlustatud töötutele saada osa ravimeid omaosalustasu maksmata. Selle summa võtavad ravimifirmad oma õlule.



Pärnumaalt ainsana kampaanias osalema valitud Port Arturi apteegi juhataja Signe Busch tõdes, et inimeste huvi on väga suur, paraku puudub täpne teave ravimite tasuta saamise tingimuste kohta.



Esimene viga on, et apteeki tullakse retseptiga, mille arst on välja kirjutanud enne, kui inimene töötuks jäi. “Tasuta saab ravimi sel juhul, kui retsept on välja kirjutatud ajal, mil inimene on töötukassas ametlikult töötuna arvel,” rõhutas Busch.



Samuti peab apteeki minnes kaasa võtma töötutõendi, mille saab töötukassast. See tõend kehtib kuu aega, on ühekordne ja jääb pärast ravimi väljastamist apteeki. Kui vaja taas ravimeid osta, tuleb töötukassast uus tõend võtta.



Seni on Buschi jutu järgi probleemiks olnud seegi, et kõiki ravimeid pole nimekirjas. Nii võikski oma arstiga juba enne retsepti väljakirjutamist tasuta väljastatavate ravimite nimekirja uurida ja sellest sobiv leida.



“On näha, et arstid on huvitatud oma patsiente aitama,” rääkis Busch. “16. detsembril see kampaania algas ja kohe hakkasid arstid helistama ja tasuta ravimite kohta uurima.”



Praegu on töötutele tasuta väljastatavate ravimite loetelus 150 nimetust, kuid uuest aastast peaks korraldajate lubadust mööda nimekiri täienema. Kel huvi, leiab ravimite loetelu aadressil www.rtl.ee. Ravimitootjad on arvestanud, et tasuta ravimite jagamine läheb neile maksma ligi 15 miljonit krooni.



Kogu Eestis osaleb heategevuskampaanias 18 apteeki, igas maakonnas vähemalt üks. Välja valiti hea ligipääsetavusega apteegid, kuhu oleks mugav tulla kõikjalt maakonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles