Eesti Panga muuseum pakub põnevust

, Eesti Panga muuseumi juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

2012. aasta alguses, oma 15. aastapäeva hakul, avas Eesti Panga muuseum uksed uutes ruumides. Muuseumi uueks asukohaks said ajaloolise Aadlipanga ruumid punases torniga uusgooti stiilis hoones Tallinna südames. Maja ise on juba üle saja aasta vana, kuid säilitanud nii seest kui väljast oma esialgse välimuse. Muuseumi kolm näitusesaaligi kannavad sajanditaguseid nimesid – Aadlisaal, Talupojasaal ja varakamber. Kõigis neis on peidus tükike ajalugu, igas saalis tutvustatakse üht keskpangaga seotud valdkonda – Eesti raha ajalugu, raha tootmist ja Eesti Panga tegevust.

Kõik Eesti Panga tegevusest

Euroopas on praegu teravalt päevakorral riikide rahandusmured. See on paljusid inimesi pannud huvi tundma, kuidas toimib tänapäeval finantssüsteem, kuidas on hoitud säästud ja millest tekivad kriisid. Just nendele küsimustele püüab vastuseid anda Eesti Panga muuseumi üks näitusesaal. Külastaja saab läbi mängida võimalused, kuidas tavaliselt finantskriisid tekivad. Samuti on olemas mängud, kus saab majanduse käekäiku prognoosida ja varasid investeerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles