Estonia nõuab Järvesalult raha tagasi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu.
Vello Järvesalu. Foto: Henn Soodla

Taastusravikeskuse Estonia nõukogu otsustas esitada ettevõtte endise juhi Vello Järvesalu vastu nõude ebaõiglaselt makstud lahkumishüvitise tagastamiseks, Jüri Raidla advokaadibürooga nõu pidanud ettevõte on valmis kohtusse minema.


Novembri algul töölt lahkunud Järvesalule maksti lõpparveks 783 947 krooni, millest pärast tulumaksu mahaarvestamist kuulus väljamaksmisele 619 319 krooni. 783 947 kroonist 460 000 krooni oli juhatuse liikme lepingust tulenev kümne kuu tasu, 319 765 krooni kasutamata jäänud 203 puhkusepäeva kompensatsioon ja 4181 krooni kuu algul töötatud paari päeva tasu.



Esialgu soovib Estonia tagasi vaid juhatuse liikme lepingust tulenevat kümne kuu tasu, puhkusekompensatsiooni tagasinõudmise kohta pole otsust langetatud. Kui Järvesalu ise raha tagasi ei maksa, pöördub ettevõte kohtusse.



Estonia nõukogu tegi Järvesalult raha tagasisaamise ülesandeks Pärnu linnavolikogu esimehele Cardo Remmelile, kes hakkab ühtlasi kolme-nelja kuu jooksul Estoniat juhtima. Täna kutsus linnavalitsus Remmeli Estonia nõukogust tagasi ja nõukogu kavatseb ta juhatajaks määrata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles