Astrid Hindriks: Rail Balticu peatus Pärnus

Astrid Hindriks
, MTÜ Kodanikujulgus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astrid Hindriks.
Astrid Hindriks. Foto: PP

Meedias kütab kirgi Rail Balticu raudteetrassi koridori asukoha määramine. Kaardile on joonistatud mitu võimalikku varianti ja kogukonnad on aktiviseerunud. Kahjuks on meedia jälle vaid negatiivse kajastaja rollis.

Pärnus on avalik arutelu Rail Balticu trassikoridori kohta käinud juba 2012. aastast avalikes huvides toimetavate ühenduste kohtumistel. Viimane neist toimus 13. septembril, kui Rääma selts kutsus teised Pärnu asumiseltsid kokku, et ühiselt linnale tähtsaid küsimusi arutada. Laual oli Rail Balticu Pärnu peatus ja osavõtjad otsustasid, et on paras aeg näidata petitsiooniga pärnakate avalikku arvamust peatuse kohta Pärnus.

Praegu on riiklikul tasandil kokku lepitud, et Rail Baltic läbib Pärnumaad ja rongid teevad peatuse Pärnus. Ometi on teinegi trassivariant, mille kohaselt rajataks Rail Balticu peatus Sindi külje alla. Meie, s.o ühenduste võtmeisikute juba kaks aastat kestnud arutelude ühene seisukoht on, et rongijaam peab tulema Pärnu linna. Seepärast oleme arutanud peatuse asukohta. Peatuse valikul tuleb arvestada mitme asjaoluga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles