Kultuuriminister väisas Paikuse põhikooli

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Rein Lang leidis, et suvepealinna tiitli omamisest ei piisa Pärnu kultuurielu elavdamiseks. Vaja on keskenduda elamusmajandusele ning taastusravi arendamisele koostöös linnalähedaste valdadega.
Kultuuriminister Rein Lang leidis, et suvepealinna tiitli omamisest ei piisa Pärnu kultuurielu elavdamiseks. Vaja on keskenduda elamusmajandusele ning taastusravi arendamisele koostöös linnalähedaste valdadega. Foto: Anu Tammearu-Mežule

Kalendrisügise esimesel päeval külastas Paikuse põhikooli kultuuriminister Rein Lang, kes vaagis tunniajalisel kohtumisel kooli pedagoogilise perega Eesti kultuurielu saavutusi ja kitsaskohti ning vastas õpetajate küsimustele.

Õpetaja Sirje Suurevälja teatel tundis kultuuriminister heameelt Narvas ja Viljandis pulbitseva kultuurielu arengu üle ja oli uhke eestlaste suure teatrihuvi üle. Ministri sõnutsi pole kunagi maailmas Eesti kultuurist rohkem teatud kui praegu. Samuti lubas kultuuriminister tähelepanu pöörata kultuuritöötajate palkade tõstmise võimalusele.

Õpetajaid huvitasid huvikoolide ja spordi rahastamise põhimõtted ning kultuurkapitalist eraldatavate toetuste valikuprintsiip. Samuti avaldati arvamust, et kultuurielu on muutunud liialt Tallinna ja Tartu keskseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles