PKHK võõrustab Soome ja Saksa partnereid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus.
Pärnumaa kutsehariduskeskus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) on sel nädalal külas Soome partnerkooli Sataedu rahvusvaheliste suhete juht Marko Kemppinen, koostöösidemeid on sõlmimas ka Saksamaa Alice Salomon Schule Linz-Neuwiedi kooli direktor Axel Lischewski, projektide koordinaator Ageliki Kleftonikolou, õppedirektorid Doris Schwager-Broschek ja Renate Lischwski.

PKHK avalike suhete juhi Anneli Rabbi jutu järgi on Soome Sataedu partnerkooliga tehtud koostööd õpilaste välispraktikaprojektide kaudu. Soome partnerkoolis ettekandjaks õppijad on sooritanud välispraktika PKHK vahendusel.

„Selle aasta oktoobris jätkub praktikavahetus Sataedus juuksuriks ja kosmeetikuks õppijate pea kolmenädalase praktikaperioodiga Pärnus,“ tutvustas Rabbi. „Pärnumaa kutsehariduskeskuse tublidel ehituseriala ja metallieriala õpilastel avaneb 2014. ja 2015. aasta kevadel võimalus minna erialasele välispraktikale Sataedu partnerkooli vahendusel Soome.“

Sellega saab Rabbi teatel alguse välispraktikavahetus metalli valdkonnas. „Partnerite kohtumine leiab aset koostöösidemete tugevdamiseks ja koostöö kvaliteedi kindlustamiseks, sõlmimisel on vastav memorandum,“ lisas ta.

Saksa partnerkooliga Alice Salomon Schule Linz-Neuwied sõlmiti koostöösidemed ja vahetati ideid algselt eTwinningu veebiplatvormi kaudu. Rabbi sõnade järgi on partnerkooli delegatsioon huvitatud koostööst toitlustus- ja teenindusvaldkonnas. Visiidi käigus külastavad sakslased erialatunde ja praktikabaase, arutletakse koolide erinevuste ja koostöövõimaluste üle.

Sakslased on toonud esile PKHK hästi toimiva õpilaste mitmetasandilise tugisüsteemi, vahendas Rabbi. Koolil on õpilast ja õppetööd toetava personalina rühmajuhatajad, psühholoog, sotsiaalpedagoog ja eripedagoog. Väliskülalised on tunnustanud PKHK moodsat õppekompleksi ja selle võimalusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles