Keskerakond jätkab Pärnus Reformierakonna ründamist

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna Pärnu piirkonna liider Mart Viisitamm esitas Pärnu linna volikogu viimasel istungil arupärimise, milles ta soovib Reformierakonna Pärnu juhilt Jane Metsalt vastuseid Vello Järvesalu lahkumiskompensatsiooni kohta.
Keskerakonna Pärnu piirkonna liider Mart Viisitamm esitas Pärnu linna volikogu viimasel istungil arupärimise, milles ta soovib Reformierakonna Pärnu juhilt Jane Metsalt vastuseid Vello Järvesalu lahkumiskompensatsiooni kohta. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu võimuliitu murendama asunud Keskerakonna kohalik liider Mart Viisitamm kirjutas aasta viimasel päeval arupärimise, milles ta soovib Reformierakonna Pärnu juhilt Jane Metsalt vastuseid Vello Järvesalu lahkumiskompensatsiooni kohta.


Taastusravikeskus Estonia maksis kohtu alla antud Järvesalule 783 947 krooni lahkumishüvitist. Väljamakse teinud ettevõtte eelmise juhataja Maarika Kochi sõnutsi maksis ta oma eelkäijale lõpparve pärast konsulteerimist Estonia nõukogu liikme Metsa ja õigusbürooga. Lõpparvest hiljem teada saanud Estonia nõukogu esimees Ahti Kõo astus Reformierakonnast välja, reformierakondlane Järvesalu on endiselt linnavolikogu ja Pärnu võimuliidu liige.



Viisitamm tunneb arupärimises huvi, miks Mets Estonia nõukogu liikmena Järvesalu vabastamise poolt hääletas, kuid vaikis soovist lahkumishüvitist maksta. “Kas vastab tõele, et Teie taastusravikeskus Estonia nõukogu liikmena käskisite Estonia juhatajal Maarika Kochil maksta endisele Estonia juhatajale Vello Järvesalule kompensatsiooni, mille summa ulatuvat 783 947 kroonini?” küsib ta.



Viisitamm tahab Metsalt teada, kas nõukogu liige võib jagada juhatusele korraldusi nõukogu kui terviku heakskiiduta. Ta tunneb huvi, kas Reformierakonna Pärnu piirkonna juhatus on Järvesalu lahkumishüvitise teemat arutanud, ja küsib, kas lahkumishüvitise maksmine pärast volikogu valimist oli teadlik poliitiline otsus.



Viisitamm pärib, kas hüvitis oli õigustatud ning kas Mets on tutvunud Järvesalu ja Estonia vahelise teenistuslepinguga. “Kas jagate arvamust, et Vello Järvesaluga sõlmitud leping sisaldas ärisaladust? Kui, siis millist?” küsib ta.



Viisitamm on varem avaldanud arvamust, et Toomas Kivimägi valimisliit peaks Reformierakonna Järvesalu lahkumishüvitise pärast koalitsioonist välja arvama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles