Elamusaasta toob Koidula kooli külalisi

Ille Rohtlaan
, Koidula kooli õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula gümnaasium.
Koidula gümnaasium. Foto: Urmas Luik

Eesti Kultuuri Koda korraldab elamusaasta raames tegevusi, mille eesmärk on suurendada kunsti ja kultuuri osakaalu haridussüsteemis ning ühiskonnas laiemalt. 

Ettevõtmise idee kohaselt lähetatakse suur hulk loomingulise tausta või huvidega inimesi võimalikult paljudesse Eesti koolidesse õpilastega kohtuma. Elamusaasta teeb tänavu, 2. tegutsemisaastal koostööd Eesti muusikanõukoguga, tuues 1. oktoobril, rahvusvahelisel muusikapäeval, või selle kuupäeva ümber koolidesse muusikainimesi rääkima suurimatest elamustest, mis neid elus on mõjutanud ja isiksustena vorminud.

Kuna esinemiste sisuks on loomingulisuse tähtsus ja tähendus inimese elus, suunab see esinejaid mõtlema oma valdkonnast väljaspool  –  räägitakse ükskõik millisest loomingulisest teosest või sündmusest, mis on sügavalt puudutanud.

Koidula koolis kohtuvad 10. klassidega 30. septembril noored ja väga hakkajad tegijad, kes nooremale generatsioonile kindlasti huvi pakuvad: muusikamänedžer (ansambel Tenfold Rabbit) ja saatejuht (R2,"Pleier", "R2öö") Natalie Mets ning muusik, helilooja ja DJ Sander Mölder.

Elamusaasta tegevus on koolide jaoks tasuta ja külastused leiavad aset regulaarselt, vastavalt koolide huvile. Tänase päeva seisuga on Eesti koolides oma elamustest rääkinud Kaido Ole, Liina Paakspuu, Peeter Laurits, Katrin Kissa, Rein Pakk, Kristiina Ehin, Jaak Kilmi, Meelis Kompus, Toomas Volkmann, Ville Jehe, Ülar Mark, Ando Kiviberg, Evelin Samuel, Tambet Tuisk, Artur Talvik, Ain Lutsepp, Veronika Kivisilla, Margit Mutso, Ülo Krigul, Elen Lotman, Mari Pokinen jpt.

Eesti Kultuuri Koja kultuurihariduse/hariduskultuuri töögruppi kuulvad Jan Kaus, Jaanika Juhanson, Karin Šestakov-Reinberg, Kärt Tomingas, Märt-Matis Lill, Peeter Raudsepp, Triinu Aron, Inga Sermann ja Rait Rosin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles