Aastavahetusel põdes Pärnumaal seagrippi neli inimest

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripi vaktsiini tootmine.
Seagripi vaktsiini tootmine. Foto: SCANPIX

Aastavahetusel haigestus Pärnumaal seagrippi neli inimest, kolm neist olid lapsed.


Terviseameti Lääne talituse epidemioloogia ala inspektori Vaike Suviste sõnutsi haigestus Pärnumaal 28.-31. detsembrini ülemiste hingamisteede katarri 342 inimest, kellest 153 olid lapsed. Gripp tuvastati 32 haigel, neist kümnel lapsel. Pandeemiline ehk seagripp avastati neljal põdejal, kolm neist olid lapsed. Aastavahetusel suri 14aastane koolipoiss, varem on seagrippi surnud kaks vanemat inimest, mees ja naine.



“Valitsus kinnitas täna sotsiaalministeeriumi ettepaneku vaktsineerida seagripi vastu mitte üksi riskirühmade isikuid, vaid kõiki soovijaid ja 9. jaanuarist hakatakse seda tegema,” märkis terviseameti Lääne talituse juhtivspetsialist epidemioloogia alal Maia Köösel.



Sotsiaalminister on määratlenud vaktsineeritavad riskirühmad: lapseootel naised, kes on end rasedana arvele võtnud, ja viimasel kuuel kuul sünnitanud naised; lapsed vanuses kuus kuni 24 kuud; tervishoiutöötajad, kes on otseses kokkupuutes patsientidega; Tartu ülikooli arstiteaduskonna, Tallinna ja Tartu tervishoiu kõrgkoolide arstipõhiõppe ja õepõhiõppe üliõpilased, kes ajutiselt asendavad ja abistavad tervishoiuteenuse osutajaid ning osalevad vaktsineerimisprotsessis; piirivalve lennusalga ambulantslende tegevad töötajad; hoolekandeasutuste, avahoolduse ja koduõenduse töötajad, kes on otseses kokkupuutes patsientidega; lapsed ja noorukid vanuses kaks kuni 17 aastat, kes põevad raskeid kroonilisi või immuunpuudulikkusega kulgevaid haigusi; täiskasvanud vanuses 18-64 aastat, kes põevad raskeid kroonilisi või immuunpuudulikkusega  kulgevaid haigusi; farmatseudid ja proviisorid.



Kööseli sõnutsi korraldavad riskirühmadesse kuulujate vaktsineerimist perearstid ja neilt saab iga oma tervist kaitsta sooviv inimene ka lähimat teavet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles