Udmurdile tasub külla minna tühja kõhuga

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma rahva köögikunsti tutvustab Pärnus elav udmurditar Ljudmila Ruukel hea meelega teistelegi. Ta korraldab koolikokkadele teabepäevi, kus vaaritatakse Udmurdi ja teiste soome-ugri rahvaste retseptide järgi süüa.
Oma rahva köögikunsti tutvustab Pärnus elav udmurditar Ljudmila Ruukel hea meelega teistelegi. Ta korraldab koolikokkadele teabepäevi, kus vaaritatakse Udmurdi ja teiste soome-ugri rahvaste retseptide järgi süüa. Foto: Urmas Luik

Põhja-Udmurtiast Kotomka külast pärit Ljudmila Ruukelile on Eesti teiseks koduks juba kümme aastat. Kui rääkida Udmurdi köögist ja kõrvutada hõimurahva rahvustoite meie omadega, pole paremat asjatundjat kui Ljudmila.

Maal kasvanuna esindab Ljudmila ehedat Udmurdi rahvuslikku köögikunsti ja -kombeid, mille järjepidevuse eest ta uuel kodumaalgi tulihingeliselt seisab.

Tegelikult pole Ljudmila südameasi mitte ainult Udmurtia traditsioone au sees hoida, vaid kõigi soome-ugri rahvaste toiduvalmistamise kultuuri tutvustada. Tema soov on, et eestlased tunneksid paremini vennasrahvaste kööki ja meie ninaesist rikastaksid aeg-ajalt komide, maride, soomlaste, ungarlaste, udmurtide ja teiste hõimlaste road.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles