Koolireform tekitab Pärnu ühisgümnaasiumis segadust

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühisgümnaasiumi koolipere kohtumine linnajuhtidega. Pildil püsti kooli direktor Mart Kuuskmann.
Pärnu ühisgümnaasiumi koolipere kohtumine linnajuhtidega. Pildil püsti kooli direktor Mart Kuuskmann. Foto: Urmas Luik

Pärnu ühe vanema kooli, ühisgümnaasiumi õpetajad, õpilased ja lapsevanemad on mures kooli tuleviku pärast, sest aasta enne muutuste toimumist pole veel selge, millised klassid, milliste õpetajatega ja millises koolimajas 2015. aasta sügisel õppetööd alustavad.

Möödunud nädalal Facebookis loodud lehekülg Pärnu ühisgümnaasiumi kadumise vastu on nüüdseks kogunud pea 1900 toetajat. Tänasel kohtumisel linnavalitsusega oli kohal mitusada õpilast, õpetajat, vilistlast ja lapsevanemat, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Pärnu ühe vanima kooli rahvas on selgelt teadmatuses ja mures, millise kollektiiviga ja millises kooolimajas tuleval sügisel jätkatakse. Reformi käigus kolitakse ühisgümnaasium Hansagümnaasiumi majja ja need kaks kooli liidetakse. Praegusesse ühisgümnaasiumi hoonesse tuleb aga põhikool. Millist nime need koolid kandma hakkavad ja kes seal õpetajatena tööle asuvad, pole praegu veel teada.

Tekkinud vastuseis reformile näib olevat põhjustatud eelkõige linnavalitsuse ja kooli puudulikust kommunikatsioonist. Kooli rahvas heidab ametnikele ette, et muudatuste tegemiseks jäi aeg liiga lühikeseks ning protsess pole piisavalt läbi mõeldud ja -räägitud.

Linnavalitsuse haridusametnikele on aga ühisgümnaasiumis lõkkele löönud emotsioon üllatus, sest väidetavalt on teistes linna koolides muudatustesse rahulikumalt suhtutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles