Räimekvoot võidakse tulevikus Pärnumaa ja Saaremaa vahel jagada

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räimed.
Räimed. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Et tasandada piirkondade ebavõrdseid püügitingimusi, võidakse Liivi lahe Eestile eraldatud rannapüügi räimekvoot edaspidi Saaremaa ja Pärnumaa, Manija ja Kihnu saare vahel ära jagada.


“Isiklikult pean kvoodi jagamist mõistlikuks, see annab kõigile piirkondadele võimaluse paremini oma tööd planeerida, sõltumata sellest, milline on aasta ja kuidas see kala parasjagu liigub,” ütles keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Ain Soome ajalehele

Oma Saar

.



Kvoodi jagamise maakondade ja püsiasustusega väikesaarte vahel teeb võimalikuks kooskõlastusringil olev kalapüügiseaduse muutmise seadus.



Soome sõnutsi on maakondlik kvoot eelkõige kasulik saarlastele, sest ilmastikutingimuste tõttu jõuab räim sageli kõigepealt Pärnu randa ja enne kui kala Saaremaa vetesse jõuab, on pärnakad lõviosa Liivi lahe räimekvoodist juba välja püüdnud. Sama olukord on Liivi lahes olevate väikesaarte Kihnu ja Manijaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles