Annetajad toetavad lapsi ja loomi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paari aasta eest varjupaiga loomiseks kogutud summad on Pärnu loomakaitseseltsi kinnitusel arvel olemas. Raha kasutatakse praegu selleks, et varjupaigast võetud kiisu looma uue omaniku soovil tasuta steriliseerida.
Paari aasta eest varjupaiga loomiseks kogutud summad on Pärnu loomakaitseseltsi kinnitusel arvel olemas. Raha kasutatakse praegu selleks, et varjupaigast võetud kiisu looma uue omaniku soovil tasuta steriliseerida. Foto: Urmas Luik

Kaubanduskeskustesse üles pandud korjanduskastidesse saab praegu poetada annetusi laste heaks, paari aasta eest loomade varjupaiga tarvis korjatud summad seisavad juba arvel.

Pärnu lõviklubid korjavad raha lastele. Lions Club Pärnu Strandi eestvõttel saab annetada lastekodulaste sporditarvete ostmiseks, LC Pärnu Koidula teeb korjandust puuetega lastele ja orbudele. Meeslõvid koguvad raha aga perearstikeskusele väikelastele vajaliku kuulmisraviaparaadi ostuks. Selveris võib annetusi teha lastekodulaste mänguväljaku rajamiseks.

Linna lõvid aitavad lapsi

Lions Club Pärnu Strandi paigaldatud annetusraha korjekuppel oli eile Port Artur 1 allkorrusele tagasi panemata. Administraator Ly Madisson selgitas, et korjanduskuppel avati Pärnu lastekodulastele sporditarvete ostmiseks ja seal oli 7000 krooni ringis annetusraha.

Madisson oli üks kolmeliikmelise komisjoni liikmetest. Et asi oleks aus, avab korjekasti alati komisjon. "Kuppel tuuakse sel nädalal tagasi. Lõvidel oli soov varustada see infoga, mida raha eest on ostetud," selgitas administraator.

Lastekodulastele mänguväljaku rajamiseks korjab raha kaubakeskus Selver. Nii infolauast kui kassa juurest saab heategevuses osaleja võtta kupongi ja kassas lüüakse tema kaubale selle eest otsa kümme krooni. Arvutid fikseerivad selle, arvutis käib ka arvestus.

Port Artur 2s kutsub naiste lõviklubi LC Pärnu Koidula tegema oma panust Pärnumaa puuetega laste heaks. Endine president Kesti Vunk märkis, et neil on teine korjekuppel Pärnu Tervise Paradiisis. Seal kogutu läheb orbudele. "Panime mõlemad üles kevadel, ühe korra oleme neid avanud. Port Arturis oli ligemale 3000, veekeskuses 700 krooni. Kuplites leidus rohkem kui 20 riigi raha," rääkis Vunk. Tema sõnul tuleb raha juurde koguda, et otsustada, mida osta.

Varjupaiga annetused on ootel

Meeslõvide ühendus ehk Lions Club Pärnu kogub raha Pärnu perearstikeskusele väikelaste kuulmisravis vajaliku aparatuuri soetamiseks. Korjekastid on taastusravikeskuses Viiking, hotellis Pärnu, kaubakeskuses Citymarket.

Loomade varjupaiga loomiseks kogus paari aasta eest raha Pärnu loomakaitseselts. Seltsi juhataja, loomaarsti ja Terveksi loomakliiniku omaniku Tarvi Marksoni ütlust mööda pole aga viimaste aastate jooksul raha korjatud, sest varjupaiga teenuse osutamise andis Pärnu linn AS Minu Vara Läänele. Üle 20 000 krooni on loomakaitseseltsi arvepidaja Siim Raidi kinnitusel loomakaitseseltsi arvel.

Marksoni jutu järgi ostis loomakaitseselts soojaku, milles varjupaik praegu tegutseb. Ka võib kogutu eest Pärnu prügila alguses tegutsevast varjupaigast võetud kassi või koera lasta steriliseerida. Loomaarstile tuleb seejuures esitada tõend, et loom on varjupaigast võetud. Lisaks on Marksoni sõnul varjupaika annetusraha eest ostetud desinfitseerimisvahendeid.

Raid ütles, et Pärnu loomakaitseselts on otsustanud, et varjupaigaloomi steriliseerib Terveks. Raid märkis, et tema andmeil on Terveksis pakutav steriliseerimisteenus linna odavaim.

Marksoni teatel maksab Terveksis emase kassi steriliseerimine 600 krooni. Küsimusele, kas kogutud rahaga saaks juba praegu midagi varjupaigas elavate loomade heaks teha, vastas Markson, et tal ei ole põhimõtteliselt midagi varjupaika vajalike asjade ostmise vastu, kui asjad jääksid loomakaitseseltsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles