Kihnlaste Liisi valmistub teekonnaks kodusadamasse

Silvia Paluoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reisiparvlaev Liisi jõudis Pärnu laevatehase kai äärde ja hakkab dokumentatsiooni korrastamise järel pidama ühendust Pärnu ja Kihnu vahel, senini seda liini teenindanud Reet tegi eile esimese reisi Vormsile.

Eile kooskõlastasid Pärnu maavalitsus ja AS Kihnu Veeteed avaliku teeninduse lepingu muudatuse, mille alusel on lepingupartner osaühing Kihnu Veeteed asemel samanimeline aktsiaselts ning reisiparvlaeva nime ei konkretiseerita.

“Laeva nimi ei ole üleveo osas enam oluline,” märkis Pärnu maavalitsuse transpordinõunik Avo Rahu.

Rahu sõnade kohaselt on oluline sõnastuse muudatus, et Kihnu-Pärnu-Kihnu liini teenindav reisiparvlaev peab vastama teenuse osutamise õigusaktides esitatud tingimustele, mahutama vähemalt sada reisijat ja kümme sõiduautot.

“Oluline on see, et kihnlaste jaoks ülevedu ei halveneks,” kinnitas Rahu.

Tänasest peab ühendust nii Munalaiu, Manija ja Kihnu kui ka Liisi liiniletulekuni nädala-poolteise pärast Pärnu ja Kihnu vahel reisiparvlaev Amalie, Pärnust väljub Amalie esimesele Kihnu-reisile täna kell 17.

Liisi on valmistatud 1972. aastal Norras, Eesti lipu all sõites on aluse kodusadam Kihnu. Liisi on 33 meetrit pikk, 9,5 meetrit lai, mahutab 16 autot ja 130 reisijat, laeva autotekk on vööriosas kinnine. Alusel on köök ja kaks reisijate salongi.

Eile tegi Reet avareisi Rohukülast Sviby sadamasse Vormsil, tänasest algab regulaarne lepingukohane ühenduse pidamine uuel liinil ja on neli Vormsi-suunalist reisi.

“Tahtsime spetsiaalselt avareisi teha neljapäeval, sest reedel ei alustata, meremehed ei lähe kunagi reedel esimest korda uue alusega merele,” ütles AS Kihnu Veeteede juhatuse esimees Annely Akkermann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles