Tänu lõvidele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mõni aeg tagasi sai Pärnu Lions Clubi Strand eestvedamisel võimalikuks kahel Pärnu linna puudega noorel viibida rahvusvahelises puuetega noorte laagris Norras.

Reis oli tore ja huvitav, pakkudes hulgaliselt elamusi. Laagri eesmärk oli tutvustada vaegurlusega noortele tegevusi ja rõõme, mis füüsilise puude tõttu on jäänud nautimata. Nii said teoks ratsutamine ja kanuusõit, vibulaskmine ning käe- ja silmaosavuse harjutamine õhupüssist laskmisel.

Erakordse kogemuse andis suhtlemine Euroopa riikide ja USA noortega. Ühiselt sai jagatud füüsilise puudega noore argimuresid ja -rõõme.

Lähtume küll suhtlemisest saadud subjektiivsest muljest, kuid tundub, et enamik Euroopa riike on puudega inimese ühiskonda integreerimise poliitikaga meist ees, kuigi Eesti on vabadusaastatega jõudsalt arenenud.

Eks seda, et olukord on paranenud ja võimalused füüsilise puudega inimestelgi avardunud, näita fakt, et saime viibida 14 päeva trollide ja maalilise loodusega maal, esindades Eestit.

Meie siiras tänu rahvusvahelisele lõvide liikumisele ja Pärnu Lions Club Strandile!

Maria Nikulina,
Mihkel Kruusmaa

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles