Pärnu linn kaalub sanatooriumide müüki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taastusravikeskus Estonia.
Taastusravikeskus Estonia. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linn kaalub linnale kuuluvate sanatooriumide AS Taastusravikeskus Estonia ning AS Taastusravikeskus Sõpruse müüki.


Pärnu abilinnapea Annely Akkermann ütles BNSile, et müük toimub siis, kui linn saab küllalt hea pakkumise. "Müügihinna peale hakkame mõtlema pärast juhtkondade väljavahetamist ja 2009. aasta majandusaasta aruannete valmimist ehk kevadsuvel," lisas Akkermann.



Akkermanni sõnul on sanatooriumid linna ühed suuremad varad. Pealegi ei ole abilinnapea hinnangul linnal eetiline konkureerida oma ettevõtjatega.



Abilinnapea jutu järgi ei ole linna sanatooriumidelt siiani nõutud omanikutulu väljamaksmist ja nad on saanud tegutseda vähekasumlikult ehk müüa madalamate hindadega või toota suuremate kuludega.



"Nii üks kui teine on eraturul konkurentsi kahjustavad tegevused. Põhimõtteliselt pole avaliku sektori poolt konkurentsi kahjustamine ei eetiline ega makromajanduslikult õige," lisas Akkermann.



Akkermann kinnitas, et Pärnu kavandab oma laenukoorma vähendamist valla- ja linnaeelarve seadusega sätestatud piirmääradesse varade müügi arvelt.



AS Taastusravikeskus Sõpruse puhaskasum oli mullu 1,7 miljonit krooni ning Estonial 1,9 miljonit.



Pärnu linna 2009. aasta eelarve defitsiidiks kujunes 45 miljonit krooni. Pärnu võlad sisaldavad nii ettevõtetele maksmata arveid kui tasumata riigimakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles