Isakaru murtud karupojast valmis topis

Grete Naaber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aprillikuu esimesel päeval Kaisma metsast leitud isakaru murtud karupoeg on nüüd topise kujul justkui taas ellu ärganud.

“Nagu monument sellele õnnetult otsa saanule,” iseloomustas Pärnumaa topisemeister Janno Lang oma tööd.

Aasta ja kolme kuu vanune topisekaru toetub naturaalsele samblale sätitud kõverikule kännule. Lang, kes on firma Jaht ja Mööbel omanik, jätab karutopise oma jahituba kaunistama.

“Topis on haruldus, sest Eestimaal on isakaru poja maha murdnud teadaolevalt kaks korda. Seda juhtub väga harva,” märkis Lang.

Karupoja korjuse leidis Käru metskonna metsnik Jaan Rikker ja kutsus Langi vaatama – isakaru oli oma ohvri ilusasti kuuseokstega katnud.

Lang informeeris tapatööst ka metsakaitse ja metsauuenduse keskuse ulukiseire osakonna juhatajat Peep Männilit, kes teadlasena väikse murtud otipoja Kaisma metsas üle vaatas.

Et Lang on Kaisma jahiseltsi liige ja lisaks topisemeister, sai ta looma korjuse endale, sest loomake kõlbas tõesti veel vaid topiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles