Danna laulis lõvidele tänuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lions-klubi Pärnu Strand selleaastase õpilaspreemia pälvis Vene gümnaasiumi 11. klassi õpilane Danna Malõško.

Ehkki reedeõhtusel koosolekul velledele preemia üleandmise tseremoonia sissejuhatuseks kõnelnud Mart Kuuskmann teadis ütelda, et neiu Danna klaveri saateta ei esine ja nii saavad mehed premeeritu esinemist nautida alles kevadel klubi charter night’il (sünnipäeval), astus Danna lauluga üles kohe.

„Kes teile ütles, et ma ei suuda klaverita laulda,” imestas tänukõneks sõna saanud Danna. „Suudan küll ja et te usuksite, laulan teile Rossini ühe pastorelle (keskaegne dialoogivormis armastuslaul karjusneiust ja rüütlist - U.H.).”

Öeldud-lauldud.

Aplaus, mis seejärel vallandus paarikümnelt mehiselt kätepaarilt, ähvardas tõsta lae Pärnu haigla koosolekusaalilt.

Taas argisemas meeleolus Kuuskmann tõdes, et kui oli kaalumisel, kellele LC Pärnu Strandi tänavune 3000 krooni suurune preemia määrata, oli otsus ütlemata üksmeelne: Danna poolt andsid hääle kõik klubi liikmed.

Hetkel klubi presidendiametit pidav Lembit Miil märkis omalt poolt muigamisi: „Summa pole nii üüratu, et keegi läheks selle pärast kaklema või kaebama.”

Kuid nagu ammu on teada, on kõik siin maailmas suhteline. Klubi meeste heategevusüritustel, ent ka annetustena preemiaraha tarvis kogutud kroonid on Dannale suureks abiks. Kuigi loota, et eduka lavakarjääri hakatuses noor solist on leidnud tunnustamist juba nii kodukamaral kui ka kaugemal – Ukrainas Jaltas toimunud konkursil, igatseb Danna lauljate mekasse Itaaliasse. Sinna ta tuleval suvel ennast näitama ka sõidab. Preemia kulub seda silmas pidades vägagi marjaks.

„Eesti on Eesti, Itaalia on Itaalia,” tõdes neiu Danna. „Loodan väga, et ma ei sõida sinna niisama, vaid jään ka kellelegi kõrva.”

Viimasega pidas tulevikulootus silmas võimalust, et edukas esinemine konkursil paotab tema ees mõnegi maineka õppeasutuse ukse, et seal maailmakuulsate õpetajate juhatusel oma häält edasi koolitada.

„Tegelen laulmisega lapsepõlvest,” nentis neiu Danna. „Nüüd ma ei kujuta enam ettegi, et saaksin elada laulmata.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles