Cardo Remmel: kultuuripealinna pingete taga on raha

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cardo Remmel.
Cardo Remmel. Foto: Urmas Luik

SA Tallinn 2011 nõukogust välja arvatud Pärnu linnavolikogu esimehe Cardo Remmeli sõnul algasid pinged kultuuripealinna sihtasutuse nõukogu ja juhatuse vahel pärast seda, kui kultuuripealinna eelarve vähenes.


Kui sai selgeks, et raha saab anda vaid väiksemate projektide tarbeks, võttis nõukogu juhatuselt üle õiguse otsustada, milliseid projekte rahastatakse, vahendasid ERRi uudised Remmeli Kuku raadio saatele "Ärataja" antud intervjuud.



Remmeli hinnangul ei kuulu aga sihtasutuse nõukokku väga palju spetsialiste, kes oleksid pädevad selliseid otsuseid langetama.



Remmeli ütlust mööda oli ta sunnitud nõukogust lahkuma. Ta kirjeldas, et sai üleeile kõne, mille käigus küsiti, kas ta ei soovi nõukogust tagasi astuda. Kõnes lubati, et nõukogu ei plaanita suurendada, kuid sinna oleks vaja uusi inimesi.



Remmel oli nõus lahkuma, kui ettepaneku teeb kaubandus-tööstuskoda, mille liikmena ta nõukogus oli. Peagi nõustuski kaubandus-tööstuskoda ettepanekuga ja Remmel pidi lahkuma.



Hiljem selgus, et peale temast vabanenud koha suurendati nõukogu ikkagi maksimaalse lubatud suuruseni – 11 liikmeni.



Uute liikmetena võtavad nõukogus kohad sisse Tallinna linnapea Edgar Savisaare nõunik Moonika Batrakova ja Tallinna Lauluväljaku direktor, Keskerakonna liige ja erakonna valimispidude  peaorganisaator Riho Rõõmus. Samuti lisandus nõukogu ridadesse Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraadist aseesimees Katrin Saks.



Uue koosseisu 11 nõukogu liikmest seitse on otseselt või kaudselt seotud Keskerakonnaga.



Nõukogu liikme koht on tasuline.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles