Pärnu otsib linnafirmade jaoks nõukogu esimehi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taastusravikeskus Sõprus.
Taastusravikeskus Sõprus. Foto: Hille Rokk

Pärnu linnavalitsus otsustas korraldada konkursi kolme linnale kuuluva ettevõtte nõukogu liikme leidmiseks, hiljem nõukogu esimeheks valitavast inimesest saaks tihedam vahelüli linnavalitsuse ja linnaettevõtte vahel.


Seni on linnaettevõtete nõukogud Pärnus koosnenud poliitikutest. Eelmise linnavalitsuse ajal maksti nõukogu liikmele 5000 ja esimehele 7000 krooni kuus. Uus linnavalitsus asendas nõukogu lihtliikme tasu saja krooniga tunni eest ja otsib konkursiga nõukogu esimehi, kes linnavalitsust ettevõtte käekäiguga pidevalt kursis hoiaks.



AS Pärnu Vee ja taastusravikeskuse Estonia nõukogu esimehe tasu suuruseks kinnitas linnavalitsus 10 000, taastusravikeskuse Sõprus nõukogu esimehe tasu suuruseks 8000 krooni kuus. Selle raha eest ei pea konkursi kaudu leitav inimene täiskohaga linnaettevõttes töötama, kuid talt oodatakse kord kvartalis näiteks finantsmajanduslikke, turundus- jne ülevaateid.



“Tekib pidev lüli linnavalitsuse ja nõukogu vahel,” ütles linnapea Toomas Kivimägi. “See oli meie lubadus ja avalikkuse surve, et nõukogu liikmetele ei maksta, aga aruandeid ilma rahata nõuda ei saa. Samuti võiks nõukogu esimees olla aruandekohustuslik volikogu ees.”



Kivimägi hinnangul on kolme ettevõtte seast üks keerukamaid Sõpruse esimehe roll. Ta peab poole aasta jooksul otsustama, kas linnale on kasulikum ettevõtte erastamine või Estoniaga liitmine. Estonialt tahetakse viis miljonit krooni dividende, Pärnu Veelt seda, et linn ei peaks ühtekuuluvusfondi toetusele 20 miljonit lisama.



Kivimägi kinnitas, et koalitsioon pole arutanud Pärnu Vee ja Sõpruse juhatajate poliitilistel põhjustel väljavahetamist. Mõlema ettevõtte tegevjuhid on praegu volikogus opositsioonis oleva keskfraktsiooni liikmed. Hinnangut juhatuse liikmete kutsealasele sobivusele oodatakse uutelt nõukogu esimeestelt.



Nõukogu liikmete konkurss on kavas välja kuulutada järgmisel nädalal, uued juhid hakkavad tööle hiljemalt märtsi keskpaigast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles