Lumetuisk muutis teeolud raskeks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine sõidutee.
Talvine sõidutee. Foto: Ants Liigus

Öösel jätkusid varem alanud, kuid hommikul paiguti mõnevõrra nõrgenenud tuisk ja lumesadu ning liiklusolud muutusid raskeks.


Varahommikul enne kella kuut olid põhi- ja suuremad tugimaanteed lumised, kohati puhaste sõidujälgedega või puhtad. Teedel oli libedaid lõike ja teepeenardel tuisuvaalusid, teatas maanteeinfokeskus.



Väiksemad teed olid lumised, kohati kitsenenud ja raskesti läbitavad, palju oli kinnituisanud teelõike.



Nähtavus oli piiratud nii lumesaju kui teel lendleva lume tõttu.



Teepinna temperatuurid olid vahemikus –8 kuni -15 kraadi. Päeval on oodata saju ja tuisu nõrgenemist.



Liiklejatel palutakse mõista, et rasketes ilmastikuoludes võtab teede lumest puhastamine aega, mõistlik oleks mitte ette võtta sõite ilma mõjuva põhjuseta või nendega viivitada.



Seoses täna toimuva Tartu maratoniga on Otepää-Kääriku-Puka-Palupera-Elva regiooni  maanteedel  liikus häiritud tingituna suusatajate ja nende saatjate liikumisest.



Kuni kella 15ni on kiirus piiratud 30 km/h kõigis kohtades, kus suusarada ristub maanteedega. Neis kohtades on kehtestatud ka peatumiskeelud ning suusatajate läbisõidu ajal on liiklus seal peatatud.



Liiklusele on suletud Otepää-Nüpli—Sihva maantee  Servamäe ja Hobusemäe vahel kuni kella 10 ja Voki-Kääriku-Harimäe maantee Harimäe-Pringi lõigul kella 8-12.



Liiklust maratoni toimumise piirkonnas korraldavad reguleerijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles