Pärnu saatis elamukvartali detailplaneeringu volikokku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu raekoda.
Pärnu raekoda. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Pärnu linnavalitsus saatis kolmapäevasel istungil volikokku kinnitamiseks Raeküla linnaossa plaanitava 10,1hektarilise elamukvartali detailplaneeringu.


Volikogu teeb otsuse 18. märtsi istungil.

Detailplaneering katab Merimetsa tänava, Laane tänava, Rannametsa tee ja Kalevi puiestee vahelist maa-alal.

Planeering näeb ette ühe-, kahe- ja kolmekorruseliste eluhoonete ehitamise alale. Planeeritava ala kõrgemateks hooneteks on planeeritud Merimetsa tänava äärde jäävad kolmekorruselised korterelamud.

Lisaks on kavandatud piirkonda ridaelamu, kahekorruseline kortermaja ja mitu viilkatusega väikeelamut, mis on kooskõlas piirkonna üldise hoonestuslaadiga.

Eluhoonete juurde on kavandatud ka lasteaed, kaks ärihoonet elamupiirkonna teenindamiseks ja ühiskondlik haljasala.

Kokku kavandab detailplaneering kolme korruselamumaa, 20 väikeelamumaa, kahte ärimaa, ühte ühiskondlike hoonete maa, viite üldmaa, kolme tootmishoonete maa ja kaheksat transpordimaa sihtotstarbega krunti.

Samas nähakse planeeringuga ette loodusliku metsaala muutmine avalikult kasutatavaks metsapargiks koos puhke- ja vaba aja veetmise võimalustega.

Varasema info järgi on elamukvartali arendajaks OÜ Risingsun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles