Keskerakond viskas Mart Viisitamme parteist välja

Eno-Gerrit Link
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm.
Mart Viisitamm. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Keskerakonna juhatus otsustas 70 inimese seas, kes kandideerivad kohalikel valimistel valimisliidu või mõne teise erakonna nimekirjas ja seda omavalitsuses, kus Keskerakond oma nime all valimistel osaleb, Pärnumaalt parteist välja arvata Pärnus valimisliidus Südame ja Mõistusega kandideeriva Pärnu ekslinnapea Mart Viisitamme.

Partei teatel arvati inimesed välja vastavalt Keskerakonna põhikirja punktile 2.4.2, mis kohustab erakonna liiget järgima erakonna programmilisi seisukohti ja erakonna nimel tehtud otsuseid, ning punktile 2.4.5, mis kohustab erakonna liiget toetama erakonna valimiskampaaniat. Kõigi muudes nimekirjades kandideerinud keskerakondlaste osas paluti piirkondade seisukohti, mida juhatus oma otsuse tegemisel olulises osas ka arvestas.

“Need inimesed on teiste parteide ja valimisliitude nimekirjadesse minnes öelnud lahti Keskerakonna nende valimiste kampaania põhisõnumitest,” märkis peasekretär Priit Toobal, “selle asemel et otsida ühiselt lahendusi tööpuuduse ja väljarände vähendamiseks ning hinnatõusu leevendamiseks, toetavad nad parempoolsete aetavat rahva kurnamispoliitikat või siis ajavad nad mingit oma asja isiklikest huvidest lähtuvalt.”

Juba 2012. aasta märtsikuus otsustasid Keskerakonna piirkondade juhid ühisnõupidamisel, et 2013. aasta kohaliku omavalitsuse volikogude valimistele minnakse vastu erakonna nimekirjades ja ei minda valimisliitude moodustamise teed.

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Puki sõnade kohaselt 70 parteist välja arvatud inimese seas Pärnumaalt peale Viisitamme kedagi ei olnud.

1999. aastast Keskerakonda kuuluvat Viisitamme Pärnus Keskerakonna valimisnimekirja ei võetud ja seetõttu kutsuti ta kandideerima valimisliidu nimekirjas.

Viisitamm on Pärnu Postimehele rääkinud, et vähemalt neli erakonna liiget tegid talle ettepaneku Keskerakonna nimekirjas kandideerida. “Andsin jaatava vastuse. Nagu näha, sellest ei muutunud midagi. Hiljem lugesin, et Keskerakond esitas nimekirja, kus mind pole,” kõneles Viisitamm  hiljuti ajalehele antud usutluses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles