Pärnu linnavalitsus eirab hariduse arengukava

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühisgümnaasiumi pahameele on põhjustanud linnavalitsuse kiirustamine uute koolide avamisel, selleks volikogu linnavalitsusele mandaati pole andnud.
Ühisgümnaasiumi pahameele on põhjustanud linnavalitsuse kiirustamine uute koolide avamisel, selleks volikogu linnavalitsusele mandaati pole andnud. Foto: Urmas Luik

Segadused Pärnu koolivõrgu ümberkujundamisel on tekkinud sellest, et linnavalitsus tahab Mai põhikooli ja uuenenud ühisgümnaasiumi avada volikogus kokkulepitust aasta varem.

Pärnu linnavolikogus eelmise aasta detsembris vastu võetud haridusvaldkonna arengukava kohaselt peaks sel aastal alustatama koolivõrgu ümberkujundamise kava koostamist. 2013. aasta on jäetud gümnaasiumide õppesuundade ülelinnaliseks kokkuleppimiseks, 2014. aasta ainekavade uuendamiseks. Arengukava näeb ette, et gümnaasiumid töötavad kokkulepitud õppesuundade järgi aastast 2015.

Mai 3 õppehoones (praeguse ühisgümnaasiumi majas) avatava uue põhikooli kohta ütleb arengukava, et aastatel 2013–2014 on vaja teha ettevalmistusi (koostada õppekava, taotleda koolitusluba, komplekteerida kool, leida koolile nimi) ja uus põhikool töötab sel aadressil aastast 2015.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles