Ants Liigus tegi aasta parima olemusfoto

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakonnalehtede arvestuses parimaks olemusfotoks tunnistatud jäädvustus Pärnus varahommikul bussi ootavatest ööklubikülastajatest.
Maakonnalehtede arvestuses parimaks olemusfotoks tunnistatud jäädvustus Pärnus varahommikul bussi ootavatest ööklubikülastajatest. Foto: Ants Liigus

Reede õhtul tunnustas Eesti ajalehtede liit Tallinnas toimunud tseremoonial tänavusi ajakirjanduspreemiate laureaate. Maakonnalehtede eelmise aasta parima olemusfoto kategoorias võitis Pärnu Postimehe fotograafi Ants Liiguse jäädvustus öisest Pärnust.


Aasta ajakirjaniku tiitli pälvis viimase aasta silmapaistva töö eest Eesti Päevalehe Venemaal töötav ajakirjanik Jaanus Piirsalu. Preemia suurus on 70 000 krooni ning sellele lisandub hinnaline meene.



Pressifoto žürii valis Ants Liiguse nominendiks nii maakonnalehtede uudis- kui olemusfoto kategoorias, viimases kategoorias koguni kahe fotoga. Võidutööks osutus olemusfotode kategoorias kandideerinud jäädvustus varahommikul bussi ootavatest ööklubikülastajatest, mis ilmus Pärnu Postimehes eelmise aasta 21. veebruaril. Preemia suurus on 5000 krooni.



Traditsiooniliselt avati pidulik üritus pressifoto näituse avamisega ning see jääb Õpetajate maja galeriis lahti märtsi lõpuni.



2009. aastal Eesti ajalehtedes ilmunu põhjal olid tänavu veel nominentideks nimetatud Pärnu Postimehe ajakirjanikud Teet Roosaar ja Anniki Leppik.



Roosaar nimetati parima uudise nominendiks 18. novembri Pärnu Postimehes ilmunud uudisega „

Vello Järvesalu lahkus töölt 619 319 krooniga

“. Žürii tunnistas parimaks uudiseks Madis Jürgeni, Tarmo Vahteri ja Janar Filippovi artikli „Lastesõber Kaur Hansonit süüdistatakse pedofiilias“, mis ilmus 26. novembril Eesti Ekspressis.



Sama artikliga tunnistati Teet Roosaar ka maakonnalehtede parima uudise nominendiks, preemia sai Nils Niitra Tartu Postimehest.



Anniki Leppik kandideeris noore ajakirjaniku preemiale Pärnu Postimehes mullu 24. märtsil ilmunud reportaažiga „

Autovõhiku käsipesueksam koolipoisi kolmele

“. Noore ajakirjaniku preemia sai Kadri Bank Äripäevas ilmunud looga „Jäärapäisus viis miljonid Eestist mööda“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles