Muuseumraudtee tunnistati ohtlikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast reisijaid täis vaguni rööbastelt mahajooksmist Lavassaare raudteemuuseumi kontrollinud inspektorid tunnistasid raudteelõigu inimeste veoks ohtlikuks.

Ehkki muuseumis vabatahtlikult töötavad mehed vahetasid pärast 19. mai avariid kõige vanemad liiprid uute vastu, leidsid reedel raudteed uurinud raudteeameti järelevalve osakonna töötajad, et suur osa puitliipritest on kõlbmatud, rääkis teede- ja sideministeeriumi pressiesindaja Kuldar Väärsi.

“Rööbaste pikiprofiilis on vajumisi ja teravaid nurki, osa rööbastest on kõverad,” loetles Väärsi. “Raudteeameti kindel väide on, et praeguses tehnilises olukorras on raudtee ohtlik lõbusõitude tegemiseks.”

Inimeste veoks kõlbmatuks tunnistatud raudteelõik kuulub aktsiaseltsile Tootsi Turvas, mis on selle muuseumi kasutusse andnud.

Muuseumi juht Mehis Helme lubas, et vabatahtlike abiga saadakse raudteelõik suveks korda. Tootsi Turba Lavassaare jaoskonna juhataja Udo Talur lubas muuseumi uute liipritega aidata.

Raudteeamet kontrollib raudteed peagi taas ja kui puudused on kõrvaldatud, pole inimeste sõidutamiseks takistusi, kinnitas Väärsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles