Kihnul uued valitsejad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kihnu vallavolikogu valis eile oma tööd juhtima kooliõpetaja Evi Vesiku, sest siiani volikogu juhtinud Johannes Leasest sai Kihnu vallavanem.

Kihnu volikogu oli sunnitud valima saarele uued valitsejad, sest senine vallavanem Mark Soosaar võttis koha sisse Toompeal Riigikogu saalis ja siiani volikogu tööd juhtinud Johannes Leas vahetas koha volikogus vallavanema tooli vastu.

Volikogu istungil osalesid kõik üheksa liiget, kellest viis omandas saadikumandaadi valimisliidust Kihnu, kolm valimisliidust Parem Kihnu ja üks valimisliidust Meie Kihnu.

Et Leas tagandas end volikogu esimehe ja liikme kohalt, pääses volikokku Evi Vesik valimisliidust Kihnu, kes üheksa poolthäälega valiti volikogu tööd juhtima.

Vesik on sündinud 1971. aastal Kihnus, lõpetanud Tallinna pedagoogikaülikooli ja töötab Kihnu põhikoolis algklasside õpetajana.

Vallavanema kohale esitas valimisliit Kihnu Lease ja valimisliit Parem Kihnu Annely Akkermanni. Kaheksast hääletanust kuus toetas Least.

OÜ Kihnu Liin juhataja Leas on sündinud 1944. aastal ja hariduselt laevajuht. Vallavolikogu esimehe ametipostile asus ta 1999. aastal kohalike omavalitsuste valimiste järel.

Nädal enne mulluseid kohalikke valimisi plahvatas Lease Pärnu-korteri akende alla pargitud sõiduauto, mis põles maani maha. Plahvatuse põhjusi uurib politsei tänase päevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles