Pärnu võimuliit ei leidnud üksmeelt

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virve Pichen.
Virve Pichen. Foto: Henn Soodla

Pärnu võimuliit ei saavutanud üksmeelt, kas panna AS Pärnu Vee nõukogu esimeheks Reformierakonna liige Andres Laasma või IRLi soosik Meelis Kukk, taastusravikeskuse Estonia nõukogu esimeheks valitakse Peeter Võrk ja Sõpruse esimeheks Virve Pichen.


“Komisjoni liikmete vahel olid erinevad eelistused,” kirjeldas linnapea Toomas Kivimägi Pärnu Vee nõukogu liikme valimist. “Pidasime õigeks võtta aeg maha. Ma ei välistaks ühte neist kahest, aga palusin komisjoni, et nad vaataksid ka ülejäänuid.”

Võidab keegi kolmas?

Kandidaatide nimede avalikustamisest keeldunud Kivimägi pidas oluliseks, et Pärnu Vee nõukogu esimees sobituks praeguse tegevjuhtkonnaga. Meelis Kukk töötas Pärnu Vee juhatajana enne seda, kui Keskerakond, Reformierakond ja Rahvaliit ta Pärnu linnavolikogu keskfraktsiooni liikme Garri Suugi vastu välja vahetas.

Kivimägi pidas õigeks, et uut Pärnu Vee nõukogu esimeest otsitaks esmalt ülejäänud konkursil osalejate seast. “Kui nende seas on ligilähedaseltki võrdväärseid, võiks valida kolmanda. Kui pole, üritaks saavutada konsensust, kui seda ei saavuta, ei välistaks uut konkurssi,” rääkis linnapea.

26. märtsil taastusravikeskuse Estonia nõukogu esimeheks valitav Peeter Võrk on lõpetanud Tallinna tehnikaülikooli süsteemiinseneri eriala. Ta on töötanud Kanadas programmeerijana, USA Eesti saatkonnas kultuuriatašee assistendi ja Soome tarkvaraarendusettevõttes konsultandina, kuid viimase 15 aasta jooksul teatakse teda rohkem PW Partnersi juhatajana.

Estonia ja Sõprus võidakse ühendada

PW Partners on 2007. aastal uurinud Estonia ja Sõpruse võimalikku ühendamist ja leidnud, et see oleks otstarbekas. Küsimusele, kas see on ka praeguse linnavalitsuse seisukoht, vastas Kivimägi, et seisukohta veel pole, kuid selle kujundamisel arvestatakse kindlasti Estonia ja Sõpruse nõukogu esimeeste kui väljastpoolt tulevate ekspertide seisukohtadega.

Võrk ei kuulu ühtegi erakonda. Kivimägi andmetel elab ta kolm neljandikku aastast Tallinnas ja neljandiku Pärnus.

Virve Pichen on lõpetanud Tartu ülikooli kaubatundmise ja kaubanduse organiseerimise eriala. Ta on töötanud Mai Selveri eelkäija AS Emely juhatajana, Kuld Lõvi elamurajooni ehitanud AS Viiburi Kinnisvara juhatajana ja on praegu AS Pärnu REVi kaupluse Remont ja Viimistlus juhataja. Muude ühiskondlike ametite kõrval on ta näiteks Pärnumaa kutsehariduskeskuse nõukogu liige ja esimees.

Esimest korda 28. jaanuaril välja kuulutatud konkursiga otsis Pärnu linnavalitsus sõltumatuid eksperte, kes 10 000kroonise kuutasu eest hakkaksid munitsipaalettevõtete nõukogude esimeesteks. Pärnu Vee nõukogu liikme kohale kandideeris 11, Sõpruse nõukogu liikme kohale 8 ja Estonia nõukogu liikme kohale 16 inimest.

Nõukogu liikmeid valis komisjon, mida juhtis abilinnapea Annely Akkermann ning kuhu kuulusid abilinnapead Jane Mets ja Romek Kosenkranius, linnasekretär Tiina Roht, personalinõunik Tiia Aur ja jurist Evelin Talviste. Formaalselt valiti nõukogude liikmeid, kuid Pärnu võimuliit on otsustanud, et uutest nõukogu liikmetest saavad ettevõtete nõukogude esimehed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles