Lõvid andsid preemia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lions Club Strand selleaastane rahaline õpilaspreemia läks Ülejõe gümnaasiumi abituriendile Viivi Karusele, kes võitis üleriigilisel bioloogiaolümpiaadil kolmanda koha.

„Bioloogia on nii lai ja mitmekesine teadusharu, et teada molekulidest biosfäärini, peab ikka päris tark olema,” ütles õpetaja Lagus. „Selle eest, et Viivi on jõudnud nii kõrgele tasemele, peab talle ainult au andma.”

Õpilase järjepidevust, hoolsust ja kohusetundlikkust kiitnud õpetaja oli rahul, et Viivi ei rahuldu kaugeltki üksnes tunnimaterjalidega, vaid sageli on neiul küsimusi, millele vastuse leidmine sunnib tedagi pingutama.

Ema Maie sõnul oli tütre saavutus olümpiaadil ootuspärane: juba lapseeast alanud loodushuvi on tänapäevaks kasvanud nii suureks, et tal õpingute kõrval enam muuks mahti polegi.

„Vahetevahel võtab ta vaba aega ka, aga suurema osa ajast töötab ikka õhtul kella kümne või kaheteistkümneni välja,” nentis ema Maie.

Väga napisõnaline premeeritu ise ütles, et kuigi hing kisub kõrgkooli ja bioloogia poole, ootab ta kevadet hingevärinaga.

„Ma ei karda, et riigieksamitest läbi kukun, aga kardan, et võin vähe punkte saada,” tõdes noor teadur ja riigi kolmas noorbioloog. (PB)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles