Amalie rühib Kihnu väina

Silvia Paluoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järgmisest navigatsioonihooajast toob OÜ Kihnu Veeteed liinile reisiparvlaeva Amalie, mis seni on sõitnud Norra lipu all.

Amalie mahutab salongi 65 reisijat ja tekile 12 autot ning mahub süvise poolest nii Kihnu kui Ruhnu, aga ka Munalaiu ja Manilaiu sadamasse.

“Pisike ja hubane laev,” kinnitas eile Bergenist ostu vormistamiselt naasnud OÜ Kihnu Veeteede juhatuse esimees Annely Akkermann.

Nime Amalie otsustas osaühing oma teise reisiparvlaeva Reet kõrvale ostetud alusele panna sellepärast, et temagi oli üks legendaarse kapteni Kihnu Jõnni (Enn Uuetoa) pruute.

“Amalie nagu Reetki oli Jõnni pruut, laevakokk, tema pilti näeb Kihnu muuseumis, kübar peas,” rääkis Akkermann. “Jõnnil pruute jätkus, kodu-uurimuste järgi olid tal veel Liis, Tiiu ja Mari.”

Praegu on Amalie paberid vormistamisel, et reisiparvlaev saaks Eesti lipu alla. Kui asjaajamine läheb plaanitult, jõuab 1965. aastal valmistatud alus jaanuaris koduvetesse.

Akkermanni jutu järgi sarnaneb Amalie aasta alguses OÜ Kihnu Veeteede ostetud reisiparvlaevaga Reet, ainult et on sellest väiksem ja vanem.

Kihnu ja Pärnu vahet seilav Reet on valmistaud Norras 1971. aastal, mahutab salongi 168 reisijat ja tekile 24 autot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles