Kihnu-Munalaiu veetee avas Amalie

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile hommikul tõi reisiparvlaev Amalie Kihnust ühe tunniga Munalaiu sadamasse kaheksa reisijat, avades korrapärase ühenduse saare ja mandri vahel.

OÜ Kihnu Veeteede juhatuse esimees Annely Akkermann selgitas, et reisid jätkuvad vastavalt Pärnu maavalitsuse ja osaühingu vahel eelmisel reedel alla kirjutatud riigihankelepingule. Selle alusel on maavalitsus tellinud 31. maini liinil Kihnu-Munalaid-Kihnu 36 reisi ja liinil Munalaid-Manilaid-Munalaid kolm reisi.

OÜ Kihnu Veeteed võitis 15. aprillil toimunud riigihankekonkursi vähempakkumise. Pika riigihankekonkursi pakkumised avatakse sel neljapäeval, seejärel selgub, kes hakkab teenindama Kihnu ja mandri vahel reisijaid tänavu 1. juunist kuni 2010. aasta detsembrini.

Nii-öelda lühike riigihange oli vajalik selleks, et navigatsiooniperioodi alguses ei katkeks ühendus Kihnu, Manija, Munalaiu ja Pärnu vahel.

Reisiparvlaev Reet on liinil Kihnu-Pärnu-Kihnu juba jürikuu algusest.

Eilsest on tagatud igapäevane reisiparvlaevaühendus Kihnu ja mandri vahel. Kihnu kodudesse jõudis nädala alguse postiga koondsõiduplaan, mida saab lähipäevil näha ka Kihnu internetiküljel. Kui inimesed rohkem sõitma hakkavad, tehakse Akkermanni sõnade kohaselt rohkem reise. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles