Kirurgiakliinik pakub uusi ravivõimalusi

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirurgiakliiniku juhataja Guido Ratnik valmistub koos meditsiiniõe Tiina Kütiga kontrollima rinomanomeetriga üheksa-aastase Henry Laidma ninahingamistakistust.
Kirurgiakliiniku juhataja Guido Ratnik valmistub koos meditsiiniõe Tiina Kütiga kontrollima rinomanomeetriga üheksa-aastase Henry Laidma ninahingamistakistust. Foto: Ants Liigus

Miljon krooni maksnud silmalaseri ja rinomanomeetri soetamise ning töölerakendamise kõrval korraldab SA Pärnu Haigla kirurgiakliinik Tallinna arstide vastuvõtte Pärnu haiglas.


“Nad käivad siin tööl osalise koormusega, võtavad vastu ambulatoorselt ja opereerivad, nagu näiteks silmaarst Elo Alas ja neurokirurg Kristel Saard,“ märkis kirurgiakliiniku juhataja Guido Ratnik.



Uusi tehnoloogiaid, arengut on vaja patsientide senisest paremaks teenindamiseks. Kui silmalaser avab võimalused laseroperatsioonideks Pärnu haiglas, siis rinomanomeeter, samuti täiesti uus aparaat, on ninahingamistakistuse mõõtjana abiks kurgu-nina-kõrvaarstile ninapatoloogia diagnoosimisel.



Aparaat võimaldab mõõta läbi nina liikuva õhu hulka ja selle põhjal panna täpsemat diagnoosi.



Kuid tehnilise täiustamise kõrval peab kirurgiakliinik tähtsaks pakkuda patsientidele mitmesuguste raviviiside kättesaadavust kohapeal. Näiteks võtab Põhja-Eesti regionaalhaigla doktor Kristel Saard Pärnu haiglas esmaspäeviti vastu ambulatoorselt ja peale selle teeb karpaalkanali operatsioone.



“Inimesed, kel on probleemid käe- ja randmevaludega, saavad tulla Saardi vastuvõtule. Muide, operatsiooni, mida teeb Saard, omandavad paralleelselt meie oma tohtrid. Nii et edaspidi teevad seda Pärnu arstid. Eesmärk on ikkagi see, et inimene saaks võimalikult oma kodukoha lähedal abi,” selgitas Ratnik.



Tallinnast sõidab Pärnusse tööle ka doktor Madis Rahu, kes teeb õla artroskoopilisi operatsioone. Temagi on igakuine külalistohter nagu Alas ja Saard.



“Kui Rahu tuleb, toimetab ta operatsiooniplokis päev otsa õlaoperatsioonidega. Ka see on hea praktika Pärnu spetsialistidele, õppimaks Rahu kõrval neid artro-skoopilisi operatsioone tegema. Assisteerimise kaudu omandataksegi kogemused,” kinnitas Ratnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles