Pärnu vanalinnas kukkus jääkamakas naisele pähe

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Uus 1 maja katuselt kukkus naisele jääkamakas pähe.
Pärnus Uus 1 maja katuselt kukkus naisele jääkamakas pähe. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna pärast keskpäeva kukkus Pärnus Uus 1 maja katuselt inimesele pähe jääkamakas, kannatanu toimetati haiglasse.


Kohapeal viibinud politseiniku sõnul sai kannatanu tabamuse otse vastu pead. Pealtnägijate sõnul oli tegemist naisega, kelle kiirabi toimetas Pärnu haiglasse.

Pärnu haigla anestesioloogia-, operatiiv- ja intensiivravi teenistuse juhataja Raido Paasma sõnul on 1932. aastal sündinud kannatanu vigastused tõsised, kuid patsient on teadvusel. "Arvestades, et patsiendil on tegemist pea- ja seljaaju traumaga, püsib esialgu oht ka tema elule," ütles Paasma. Kokkuleppel Põhja-Eesti regionaalhaigla neurokirurgidega on plaanis naine suunata ravile Tallinna.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo ütles, et linna korrakaitsetalitus ei ole kõnealuse maja kohta tänavuse talve jooksul seoses lume- ja jääkoristusega ühtegi trahvi ega ettekirjutust teinud. Murakas-Ollo ei osanud vastata, kas linnavalitsus alustab juhtumi uurimiseks menetlust.

Linnavalitsuse majandusosakonna juhataja Mait Talvoja rõhutas, et tänavuse lumerohke talve taustal on katuste puhastamisest ja ohutuse tagamisest korduvalt räägitud kogu Eestis ning majaomanikud peavad seisma hea selle eest, et katused oleksid lume- ja jäävabad.

Korterelamut haldab Sindis registreeritud osaühing Strondvik. Osaühingu juhatuse liige Aadi Kärner jäi telefonis napisõnaliseks, paludes teda täna rahule jätta, et ta saaks juhtunuga tegelda. 

Kärner ütles, et tema teada on Uus 1 katust selle talve jooksul puhastatud kaks korda ja puhastusteenus oli tellitud ka möödunud esmaspäevaks. "Jääkamakaid kukub iga päev kuskilt alla, aga alati nad ei vigasta inimesi," nentis juhatuse liige, kinnitades, et tahtlikust hooldamata jätmisest ei saa kõnealuse objekti puhul juttu olla, pigem on tegu asjade õnnetu kokkulangemisega.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammeleht teatas, et juhtunu osas on algatatud kriminaalmenetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles