Pärnu Vesi: õhtuks peaks tänava kuivaks saama

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veefirma loodab Turu tänava uputuse õhtuks likvideerida.
Veefirma loodab Turu tänava uputuse õhtuks likvideerida. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

AS Pärnu Vesi loodab, et Pärnus Uus-Sauga linnaosas Turu tänavat tabanud uputus likvideeritakse täna õhtuks.


AS Pärnu Vee tootmisdirektor Lembitu Merdik ütles, et veefirma töömehed puhastavad Turu tänaval sademevee äravoolusüsteeme ja täna õhtuks peaks vesi tänavalt läinud olema.



Merdiku sõnutsi kaevasid töömehed täna ühe truubi lahti ja vesi on hakanud vaikselt ära voolama.



“Suure osa peaks õhtuks tänavalt ära saama, kui mingit halba üllatust ei tule,” arvas Merdik.



Veefirma tootmisjuhi jutu järgi muudab uputuse likvideerimise raskemaks asjaolu, et truubid on külmunud, kraavid omaalgatuslikult torusse viidud ja mõnes kohas valesti ehitatud. “Meil jäid survepesuvoolikud kinni,” märkis Merdik.



Et tulevikus uputust ära hoida, tuleks Merdiku sõnutsi piirkonna sademevee ärajuhtimissüsteemid kompleksselt üle vaadata ja need rekonstrueerida. Merdiku jutu järgi peaks selle eest hoolt kandma linnavalitsus.



Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo ütles, et praegu on kõige tähtsam ülesanne uputus likvideerida. “Kui tänav on kuivaks saadud, tuleb edasi vaadata, mida teha, et järgmisel korral sellist asja vältida,” ütles ta.



Murakas-Ollo andmetel on Turu tänaval liigveega probleeme olnud ligi 15 aastat, kui kohalikud elanikud mõne kraavi ja truubi omapäi ümber ehitasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles