Päästjad on valmis uputusalale jäävaid inimesi aitama

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine suurvesi Pärnus Turu tänaval.
Kevadine suurvesi Pärnus Turu tänaval. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu päästjad on valmis Turu tänava uputuspiirkonda appi minema, kui mõni sealne elanik abi vajab ja temani läbi vee ei pääse.


Lääne-Eesti päästekeskuse koordinatsiooniteenistuse juht Priit Laos ütles, päästjad lähevad Turu tänavale appi juhul, kui inimesed liikuma ei pääse.



“Päästjad saadetakse välja siis, kui näiteks Turu tänavale kutsutakse kiirabi, mis ei pääse abivajaja juurde,” seletas Laos. “Keldritest vett välja pumpama me ei hakka. Meie tehnika ei võimalda reovee pumpamist. Selles osas saab oma elanike aitamiseks pakkuda lahenduse linn.”



Laose sõnutsi on viimasel ajal segadust tekitanud keskkonnaameti uputusalade kaart, kus on punasega ära märgitud mitu piirkonda Pärnuski.



Lääne-Eesti päästekeskuse koordinatsiooniteenistuse juht märkis, et kaart on küll täpne, kuid see kehtib merelt edelatuulega ähvardava üleujutuse korral.



“Turu tänaval on lokaalne uputus, mis on tingitud äravoolusüsteemist, mitte üleujutus,” märkis Laos.



Päästekeskuse ametniku jutu järgi teevad kriisireguleerijad täna linnas tiiru, et kaardistada teisedki piirkonnad, kus lume sulamise tõttu võib uputusi tekkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles