Terras ja Reinsalu kutsusid tööandjaid õppekogunemisi toetama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reservväelased õppustel. Foto on illustreeriv.
Reservväelased õppustel. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Reservväelaste õppekogunemist "Läänetorm" külastanud kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras ja kaitseminister Urmas Reinsalu tunnustasid õppisel osalevaid reservväelasi panuse eest riigikaitsesse ning kutsusid tööandjaid õppekogunemisi toetama.

"Üksuste taktikaline liikumine ja lahingu üldpilt oli muljetavaldav, sain kinnituse, et reservpataljon on lahinguvõimeline," ütles Terras. Kaitseväe juhataja tõi välja, et reakoosseisu õppekogunemine on reeglina ühe nädala pikkune, allohvitseridele ja ohvitseridele veidi pikem, teatas kaitseväe peastaap BNSile. "Usun, et üks nädal oma riigi heaks on jõukohane nii reservväelastele kui tööandjatele, kutsun tööandjaid säilitama õppekogunemise ajaks reservväelaste töötasu ja tänan neid, kes on seda võimalust juba kasutanud," lisas ta.

Kaitseminister Urmas Reinsalu tunnustas osalenud reservväelasi, kes vastutasid seekordsel õppekogunemisel esmakordselt kogu õppuse ettevalmistamise ja läbiviimise eest ning rõhutas, et õppekogunemised puudutavad palju suuremat hulka inimesi kui osalejad ja korraldajad. "Oma riigi kaitset ei saa sisse osta turvafirmadelt," ütles kaitseminister. "Lõppev õppus näitab, et õppekogunemiste korraldamine ei ole pelgalt tegevväelaste mure – sellega on seotud nii reservväelased kui ka nende pereliikmed ja tööandjad. Reservväelased vajavad ühiskonna toetust," lisas minister.

30. septembril alanud õppusel "Läänetorm" oli neljapäeval viimane tegevuspäev, alates kolmapäevast harjutas Pärnumaal Surju lähedal kaitse-, viivitus- ja vasturünnakut üle poole tuhande mehe. Läänetorm algas reservohvitseride ja allohvitseride teenistusse saabumisega, esmaspäeval formeeriti õppekogunemise raames reservväelastest pataljon. Esimestel päevadel viisid reservväelased läbi laskmised automaadist AK4, tankitõrjesüsteemist Milan ning 81 ja 120millimeetristest miinipildujatest.

Vastutegevust tegid reservpataljonile Pärnumaa maleva kaitseliitlased ja vastase õhurünnakuid imiteerisid õhuväe üksused.

Õppus lõppes täna piduliku rivistusega Sauga vallas Eametsas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles