Pärnus põles Härma kaubahoov

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeva õhtul puhkes tulekahju Pärnus Tallinna maanteel asuvas Härma kaubahoovis, kus põles ligi 2000 ruutmeetril hoone Tallinna-poolse tiiva katus.
Laupäeva õhtul puhkes tulekahju Pärnus Tallinna maanteel asuvas Härma kaubahoovis, kus põles ligi 2000 ruutmeetril hoone Tallinna-poolse tiiva katus. Foto: Lääne päästekeskus

Täna kella 19.30 paiku tuli häirekeskusele teade, et Pärnus Tallinna maanteel põleb Härma kaubahoov. Inimesed pole õnnetuses viga saanud.

Kella 23.10 ajal oli suurem tuli kustutatud ja päästjad otsisisid hoonest tulepesasid. Järelkustutustööd jätkuvad öösel.

Ööseks on kohale kutsutud ka turvafirma, kes jääb valvama hoonest päästetud vara.

Tulekahjupaigast mööda sõitnud Erkki Lumisalu teatas kella 19.45 ajal, et Härma kaubahoovi ühel hoonel olid selleks ajaks leegid katusest väljas.

Leekides on kogu hoone parem tiib, kus asuvad autoremonditöökojad, sõidukite varuosade kauplus, arvutikauplus, kasiino ja loomatarvete pood. Hoone suurus on 100 x 20 meetrit.

Tulekahjule seati kõrgeim, 4. aste. Hetkel jätkuvad kustutustööd hoone pööningul ja katusel.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja ütles kella 20.50 ajal, et majal on betoonist vahelagi ja tuli pole hoone esimesele korrusele jõudnud.

Valvepressiesindaja sõnutsi on põlengukohal kogu Pärnumaa päästetehnika. Lisaks Pärnu komandole on tulekahju kustutamas Pärnu-Jaagupi, Kilingi-Nõmme, Vändra, Häädemeeste ja Tõstamaa päästjad.

Et kogu Pärnumaa päästetehnika suunati tulekahju likvideerima, sõitis Pärnusse tagavarajõuks Paide komando.

Pressiesindaja sõnade kohaselt on põleng praegu katuse all ja siseruumidesse pole tuli  jõudnud. Autoremonditöökojast suudeti päästa mitu autot ja veesõidikeid.

"Tule leviku oht teistele hoonetele on piiratud," ütles ta kella 20.50 ajal.

Kust põleng alguse sai, pole teada.

Politsei sulges Tallinna maantee Savi tänava ristmikust kuni Härma kaubahoovini. Liiklus on suunatud Ehitajate teele.

Päästetöid juhib päästeameti Lääne regiooni vastutav korrapidaja.

Kohal on kiirabi ja politsei ning palju uudistajaid.

Tulekahju tekkepõhjuse selgitab menetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles