Eliisabeti kirikus kõlab flöödimuusika

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonora Palu.
Leonora Palu. Foto: PP

Laupäeval esitavad Pärnu Eliisabeti kirikus flötist Leonora Palu ja pianist Age Juurikas Pärnu Ooperi kontserdisarjas „Musica sacra“ Eduard Tubina küpses eas loodud sisutiheda ja välise efekti taotluseta „Flöödisonaadi“ ning Tõnu Kõrvitsa müstiliselt kaunite kõlavärvidega „Thulemaa laulud“.

Kontserdile loob tundlikult ekspressiivse taustsüsteemi Eestis suhteliselt vähe tuntud prantsuse helilooja André Jolivet' põneva helikeelega „Flöödisonaat“.

Flötist Leonora Palu on nüüdismuusikat ja eksperimentaalset muusikateatrit viljeleva Repoo Ensemble'i liige ning osaleb tihti eesti heliloojate teoste esmaettekannetel nii Eestis kui välismaal. Samuti tegeleb ta pedagoogitööga, õpetades flööti ja vabaimprovisatsiooni Pärnu ja Pärnu-Jaagupi muusikakoolis.

Age Juurikas on jõuliselt sugestiivse esituslaadiga soolopianist, kes ühendab endas vene ja euroopa klaverimängu traditsioone. Tema lemmikrepertuaar pärineb 20. sajandi algusest ning eriliseks kireks on talle vähetuntud ja -mängitud teoste interpreteerimine ning uute heliloojate avastamine. Ta on esinenud nii orkestrisolisti, soolopianisti kui kammermuusikuna nii Euroopas kui Ameerikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles