"Garage48" võitis palgivirna suurust mõõtev rakendus

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus toimus esmakordselt infotehnoloogiafirmade üritus “Garage48”.
Pärnus toimus esmakordselt infotehnoloogiafirmade üritus “Garage48”. Foto: Ants Liigus

Pärnus toimunud veebi- ja mobiilirakenduste arenduslaagri "Garage48" võitis rakendus, mis võimaldab nutitelefoniga kiirelt ja täpselt mõõta palgi läbimõõtu ja palgivirna suurust.

"Garage48" toimub nii, et kogunetakse reede õhtul, valitakse ideed ja mentori juhendamisel püütakse neist järgnevate tundidega töötav veebi- või mobiilirakendus arendada. Pärnus toimus "Garage48" esimest korda, Pärnumaa kutsehariduskeskus oli selleks sobiv koht, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Kokku esitati reede õhtul 27 ideed. Pühapäeva õhtul, kui 14 finaali pääsenud ideed publiku ette jõudsid, oli saal rahvast täis ja kohal president Toomas Hendrik Ilves. Korraldajate hinnangul läks ettevõtmine korda.

Võitjaks tulnud rakenduse "Puidu läbimõõt" võistkonnas olid valdavalt pärnakad, nende hulgas ka kevadel Tallinnas toimunud "Garage48" võitnud võistkonna liige Martin Veeris. Rakendus loodetakse peatselt kasutusele võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles